در دو گزارش قبل به این پرداختیم که سیل کرونا جز تغییر در روند انقلاب ازدواج که دختر و پسر را ملزم به یکسری تغییرات شگرف میکند قادر نخواهد بود در ازدواجهای اساسمند و دارای الگوریتم تزلزل ایجاد کند. همچنین عنوان کردیم و گفتیم اگر ازدواج بسان یک کتاب باشد که دارای دو بخش نظم و آهنگین و بخش نثر و بیروح است نیاز دارد که زوجین حتما آن را بخوانند و با هر دو بخش آشنا شوند تا بتوانند با هنر صبر و گذشت، پایداری یک ارتباط دائم را پذیرا باشند. در واقع اجرای الگوریتمها و پذیرش دو بخش از زندگی سبب خواهد شد تا یک زندگی به صورت بنیادی ایجاد شود و اشاره کردیم که ازدواجهای دوران کرونا به دلیل عدم برگزاری مراسم سبک زندگی جدیدی ایجاد نکرده است. در این گزارش نیز به رسم آن دو گفتوگوی گذشته شنوای صحبتهای این روانشناس و متخصص در حوزه ازدواج هستیم تا نکات پایانی خود را در رابطه با امر ازدواج مطرح کنند.
محمدتقی غلامی، مشاور خانواده در سومین گفتوگو با خبرنگار ایکنا از قم، با توجه به اهمیت امر ازدواج اظهار کرد: ما در امر ازدواج دو مدل ازدواج داریم. ازدواجی که به همسانهمسری معروف است مثل ازدواجهای فامیلی و مثلا فرد تا دیروز پسر خاله بوده و امروز همسر است. ازدواجی که به ناهمسان همسری معروف است.
وی با اشاره به اینکه در ازدواجهای ناهمسان همسری انقلاب و تحولات شدیدتری به وقوع میپیوندد، گفت: در این قبیل ازدواجها چون ممکن است افراد از دو شهر متفاوت با یکدیگر آشنا شده و تصمیم به ازدواج بگیرند در واقع تغییرات ناگهانی در سبک زندگی نسبت به ازدواجهای همسان همسری بیشتر است.
بیشتر بخوانید:
کمرنگ بودن ظهور و بروز در ایام کرونا؛ عامل نگرانکننده برخی زوجین
این روانشناس با اشاره به ازدواجهایی که در ایام کرونا انجام گرفت و موجب نگرانی بعضی از شهروندان شد که مبادا با عدم برگزاری مراسم کلان در آینده دچار افسردگی و مغمومیت شوند، گفت: آنچه در عصر کرونا دامنگیر برخی زوجین شد این بود که حتی ازدواجهای ناهمسانهمسری رنگ و بوی ازدواجهای همسانهمسری گرفت و زوجین ملزم به برگزاری مراسم و بروز و ظهور کمرنگتری از خود بودند، در حالی که بعضی دوست دارند زندگی خود را با تحول شدید به مثابه یک انقلاب شروع کرده و به نوعی زندگی متفاوتی را برای خود رقم بزنند.
غلامی در پاسخ به این پرسش که چه افرادی متمایل به همسانهمسری و چه افرادی به ناهمسانهمسری، گرایش دارند، افزود: عمدتا افراد متمایز یافته که استقلال بیشتری دارند گرایش بیشتری به ازدواجهای ناهمسانهمسری دارند. مثلا پسر فقیر برود دختر پادشاه بگیرد. در مقابل دخترها و پسرهایی که تمایز نایافتهتر هستند بیشتر تحت فرمان پدر و مادر هستند به ازدواجهای همسانهمسری تن میدهند و دوست دارند با یکی مثل خودشان ازدواج کنند. شاید همانها که به قولی هنوز بندنافشان به مادرشان وصل است.
این درمانگر در ادامه با اشاره به چند نیاز اساسی و فرعی جامعه زنانه در ازدواج گفت: اصولا خانمها در هر دو ازدواج تمایل دارند آقا مستقل باشند تا بتوانند به او تکیه کنند. یعنی اگر آقا تا دیروز درون منزل پدری نقش پسر خانه را بازی میکرده باید امروز بتواند در خانه خودش نقش همسر را بازی کند؛ البته تمایز یافتگی از تولد شروع میشود و هر چه والدین به فرزندان خود مسئولیتهای بیشتری بدهند به تمایزیافتگی فرزندانشان کمک بیشتری میکنند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: سبکهای فرزندپروری والدین نقش و سهم مهمی در تمایزیافتگی افراد دارد. در اینکه دختر و پسر با چه نوع ازدواجی بتوانند کنار بیایند و با چه ازدواجی کنار نیایند. هرچند برگزاری مراسمات، خرید و .. به خودی خود نشان از تمایز یافتگی ندارد و باید بررسی شود.
غلامی با اشاره به اینکه قطعا دروان کرونا دورانی است که میگذرد و ازدواجهای عصر کرونایی شبیه یک مدل سازگاری است، یادآور شد: اگر در این ایام میزان ازدواجها دارای فراوانی بالاتری بوده به این علت است که برخی توانستند تجربه موفق و فرصتی را در این تهدید برای خود ایجاد کنند، به ساده زیستی خود باور داشته باشند و موانع اقتصادی را عاملی برای عقب انداختن امر ازدواج ندانند.
گفتوگو از هدی سادات چاوشی
انتهای پیام
رژیم آنلاین دکتر روشن ضمیر https://rdiet.ir/
رژیم کتوژنیک دکتر روشن ضمیر