توصیه های تغذیه ای مهم در نوروز


به اصطلاح ویروس کرونا ویروس کوئید 19
علاوه بر این که زندگی روزمره بسیاری از مردم در سراسر جهان را مختل می کند. همچنین مانع از انجام مراسم سنتی در برخی از کشورها می شود. از جمله ایران. در این رابطه ، مقامات بهداشتی از مردم خواستند روابط اجتماعی و خویشاوندی را محدود کنند.

توصیه ما به شما این است که برنامه های سفر و بازدید نوروزی خود را تا حد ممکن به تعویق بیندازید. اما اگر خانواده کوچکی دارید نصیحت مفید تغذیه از روزهای بعد برای کاهش مشکلات ناشی از آن استفاده کنید.

در ابتدا غذاهای پرمصرف نوروزی را معرفی می کنیم:

میوه:

میوه ها از نظر مواد مغذی و طعم متفاوت هستند. اما ویژگی های کلی نیز وجود دارد:

1. حاوی انواع زیادی آنتی اکسیدان است آنتی اکسیدان ها موادی هستند که رادیکال های آزاد را برای جلوگیری از بیماری خنثی کرده و اثرات پیری را بر بدن کاهش می دهند (اثر ضد پیری).

2. زیرا غذاهای این گروه اغلب بدون آماده سازی و فرآیند پخت مصرف می شوند. بنابراین میزان از دست دادن مواد مغذی و آنزیم های مفید بسیار ناچیز است.

3. انرژی کمی وجود دارد.البته آنها انرژی دارند. و ایده کلی که “میوه چاق نمی کند” اشتباه است و هر 100 گرم میوه معادل 5-6 قاشق غذاخوری برنج ، کربوهیدرات و انرژی است.

یادداشت های مهم: برخلاف تصور عموم ، میوه های خشک که به دلیل طعم و مزه آن بسیار مورد توجه قرار می گیرند. این یک میان وعده یا غذای ناخواسته محسوب نمی شود. و دارای بیشتر خواص توصیف شده برای گروه میوه است. اما توجه به این نکته ضروری است که میوه خشک کالری بیشتری در واحد حجم دارد. به همین دلیل است که آنها مانند آجیل هستند ، اگر همه آنها را بیش از حد مصرف کنید ، چاق کننده است.

لوبیا:

لوبیا متعلق به گروه پروتئین است. قدرت آجیل در وجود مواد مغذی و ویتامین ها نهفته است. این گروه دارای مزایا و معایبی به شرح زیر است.

1. پرکالری: استفاده از این گروه غذایی کالری بالایی را برای بدن تأمین می کند که باید به درستی محاسبه و در رژیم غذایی روزانه گروه پروتئینی گنجانده شود.

2. دارای محتوای سدیم بالایی است. اگرچه محتوای سدیم در این غذاها به طور طبیعی زیاد نیست. اما اغلب نمک در حین آماده سازی غذا به آن اضافه می شود. مصرف زیاد سدیم برای افراد سالم و افراد مبتلا به فشار خون نامناسب است.

3. بسیاری از خواص با چربی های اشباع نشده مرتبط است. بنابراین خوردن آجیل مشکلی ندارد. اما روغن ها و چربی ها ، خوب یا بد ، 9 کیلو کالری در گرم دارند.

4- افزایش ماندگاری می تواند نوع روغن را تغییر داده و از خواص تغذیه ای روغن بکاهد.

5- اگر شما یکی از افرادی هستید که در نوروز مقدار زیادی آجیل می خورید ، باید مراقب مصرف سایر غذاهای پروتئینی از جمله گوشت قرمز و سفید ، ماهی ، تخم مرغ و لبنیات باشید.

آب نبات

کسانی که بعد از نوروز اضافه وزن دارند ، شیرینی را بزرگترین مقصر خود می دانند. دسرها در گروه غلات هستند. آرد قنادی نوعی دانه تصفیه شده است که سبوس را از دانه جدا می کند تا شکل و طعم بهتری به آن ببخشد.

از دست دادن سبوس باعث چندین رویداد مهم در این رژیم ها می شود:

1. بسیاری از مواد مغذی مانند ویتامین B و آهن در این غذاها از بین می رود.

2. کمبود سبوس باعث افزایش شدید قند خون پس از خوردن این غذاها می شود. و سرانجام پس از خوردن این غذاها در مدت کوتاهی احساس گرسنگی خواهید کرد.

3. سبوس آب زیادی را جذب می کند و سرعت حرکت غذا را در دستگاه گوارش افزایش می دهد. حذف سبوس مقدار غذا در معده را کاهش می دهد و همچنین سرعت غذا را از طریق روده کاهش می دهد و باعث یبوست می شود.

نکات منفی ذکر شده در بالا مربوط به آرد تصفیه شده است. فرض کنید می خواهید این خمیر شیرینی را بپزید. حتماً شکر و روغن یا کره و خامه و شیر پرچرب به آن اضافه کنید. از آنجا که این غذاها حاوی هیچ گونه ویتامین یا مواد مغذی نیستند ، مصرف طولانی مدت می تواند باعث شود بدن شما به دلیل کالری دریافتی ، ویتامین ها را دریافت نکند و از سوء تغذیه رنج ببرد. یکی از عوارض سوء تغذیه کاهش اشتها است.

توصیه های تغذیه ای مهم در نوروز:

اطمینان حاصل کنید که حداقل 3 وعده غذایی اصلی در روز (صبحانه ، ناهار و شام) بخورید.

– در ایام نوروز بهتر است رژیم غذایی را مانند هر زمان دیگری تنظیم کنید. و لوبیا و نخود فرنگی را به عنوان میان وعده و به میزان متعادل مصرف کنید ، اما می تواند مقدار غذا را در هر وعده اصلی شامل شود. کاهش یافت. او برای مدت کوتاهی به یک شام خاص نیاز داشت.


صبحانه این یکی از مهمترین وعده های غذایی است که برای سلامتی و رفاه افراد اهمیت زیادی دارد. بهتر است افراد در تعطیلات زودتر بخوابند. صبح با طراوت از خواب بیدار شوید و یک صبحانه کامل بخورید. از جمله نان ، شیر ، پنیر ، گردو و .. بهتر است از کره ، خامه ، دوغ اجتناب کنید و از تخم مرغ ، خیار ، گوجه فرنگی ، میوه و آب میوه های طبیعی برای ایجاد انواع غذاهای صبحانه استفاده کنید.

توت ، کشمش و خرما میوه هستند. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که نمی توانید در یک مهمانی میوه بخورید. توصیه می کنیم این مواد را از صبحانه تا صبح حذف کنید (چای هم ننوشید)

– به دلیل مصرف زیاد قند در ایام عید مصرف قند و چای را تا حد امکان محدود کنید.

هرم راهنمای غذا مصرف روزانه 2-4 واحد میوه را در ایام نوروز توصیه می کند.معمولاً با فراوانی بیشتر میوه ، مصرف مقادیر زیاد اغلب بیش از حد و بیش از حد است. بنابراین به خصوص اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید. مصرف میوه خود را به 2-4 وعده در روز محدود کنید.

– اگر دسر می خورید شما باید سهم نان و برنج را در وعده غذایی کاهش دهید. در این موقعیت استفاده از سالاد یا سبزیجات در رژیم غذایی می تواند از پرخوری یا سوء تغذیه جلوگیری کند. علاوه بر ایجاد احساس سیری

– با قاطعیت تعیین کنید که سهم شیرینی و شکلات در روز و تعداد آجیل اشتراک گذاری خود را کنار بگذارید و دیگر چیزی نخواهید.

مصرف غذاهای چرب و غذاهای سرخ کرده را کاهش دهید. غذای آب پز و بخارپز بیشتری بخورید.

می توانید از کدو ، هویج ، سیب زمینی ، کلم بروکلی و مرغ غذاهای عالی تهیه کنید که بسیار مغذی و در عین حال کم کالری هستند.

– روزانه 8 تا 11 لیوان آب بنوشید کاهش مصرف آب در نوروز یکی از عوامل مضر اصلی برای سلامتی است.
از سوی دیگر ، مصرف آب از پرخوری جلوگیری می کند و احساس سیری را در شما ایجاد می کند.

مصرف زیاد شیرینی و شکلات در ایام نوروز مانند سایر موارد می تواند مشکلات سلامتی ایجاد کند مصرف زیاد میان وعده ها ، شیرینی ها و شکلات در کودکان امروزه اغلب باعث مشکلات گوارشی مانند ناراحتی معده ، تهوع و استفراغ می شود و از مصرف وعده های اصلی جلوگیری می کند. و به مدت 2 هفته در فصل تعطیلات ، که پر از آن بود ، ادامه داد پیچیدگی سرگرم کننده و ناراحت کننده نیست.

– شیرینی و شکلات می توانند اشتها را کاهش دهند. به ویژه در کودکان بنابراین ، کمتر از 2 تا 3 ساعت فاصله از وعده غذایی اصلی مصرف کنید.

شیرینی و شکلات را دور از دید نگه دارید. وقتی غذا ها روی میز هستند ، طبیعی است که آنها را هر چند دقیقه یکبار درست کنید.
خوردن شیرینی.

فعالیت بدنی و ورزش کافی داشته باشید

موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *