محصولات اصلاح شده ژنتیکی و تغذیه دکتر رضا اطمینانانی


محصولات اصلاح شده ژنتیکی و تغذیه

در دنیای امروز تامین مواد غذایی برای افزایش جمعیت بسیار مهم است. این مشکل در کشورهای توسعه یافته نیست. زیرا تقریباً همه غذای کافی دارند و سالم هستند. اما در کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته ، 70 درصد درآمد آنها صرف غذا می شود. که نیاز به همه ریزمغذی ها را برآورده نمی کند.

در کشورهای در حال توسعه یک پدیده گرسنگی پنهان برای کودکان و مادران وجود دارد. این پدیده زمانی اتفاق می افتد که غذای مصرفی کفایت تغذیه لازم را نمی کند.برای مثال کمبود آهن در کودکان باعث اختلال در رشد جسمانی و توانایی یادگیری در سن مدرسه می شود. و کاهش توانایی ورزش در بزرگسالان غذای اصلی در چنین کشورهایی دارای مقدار کمی مواد معدنی و ویتامین است. و هزینه پرورش مواد غذایی مانند گوشت ، ماهی و سبزیجات زیاد است.

از سوی دیگر ، تولید مواد غذایی به زمین کشاورزی نیاز دارد. در حالی که میزان زمین های زراعی محدود است در این موقعیت ظهور بیوتکنولوژی و تولید محصولات اصلاح شده ژنتیکی یا اصلاح شده در تغذیه یا اصلاح ژنتیکی یک راه مفید و کارآمد برای تولید محصولات کشاورزی است. به دلیل افزایش تقاضای غذا و محدودیت زمین های کشاورزی بنابراین به ارقام پرمحصول و پرمحصول نیاز است. اصلاح ژنتیکی پیشرفت جدیدی است که امکان شناسایی ، جداسازی ، رونویسی و درج ژن ها را در سایر گیاهان ممکن می سازد. ژن ها هر روز از طریق جهش های طبیعی تغییر می کنند. و یک گونه بیولوژیکی جدید ایجاد کرد اصلاح ژنتیکی اجازه می دهد تا ژن ها بین گونه ها منتقل شوند.

بیوتکنولوژی

بیوتکنولوژی قیمت مواد غذایی را کاهش می دهد و مواد غذایی را سالم تر می کند به عنوان راهی جدید و م toثر برای بهبود عملکرد و تولید محصول ، کاهش مصرف سموم دفع آفات ، حفظ سلامت کشاورزان و کاهش هزینه های کشاورزی و در نهایت اصلاح ژنوتیپ ، محتوای ریز مغذی ها و بهبود جذب در غذا

یکی دیگر از مزایای این علم افزایش مصرف ویتامین ها و مواد معدنی است. و کاهش آلرژن های طبیعی در غذا. بهبود مواد مغذی و فراهمی زیستی ویتامین ها و درشت مغذی ها از طریق بیوتکنولوژی و غنی سازی در کشورهای در حال توسعه یکی از راه های کاهش سوء تغذیه است.

سه استراتژی کلیدی در این زمینه وجود دارد:

1- کاهش میزان مواد مغذی موجود در غذا که در تامین و جذب مواد مغذی و ویتامین ها اختلال ایجاد می کند.

2- افزایش میزان مواد مغذی و ترکیباتی که باعث جذب و جذب مواد معدنی و ویتامین ها می شود.

3- میزان مواد معدنی و ویتامین ها را افزایش دهید.

کاهش مواد ضد تغذیه: راهکارهای کاهش مواد مغذی مانند اتصال فلزات اسید فیتیک در دانه و جلوگیری از جذب مواد مغذی. دستورالعمل افزایش میزان مواد معدنی در غذای مصرفی. فیتین شکل اولیه ذخیره فسفر در اکثر دانه ها و دانه ها است. و یک ترکیب مهم در جوانه زنی و رشد بذر است. به همین دلیل ، این ماده را نمی توان از دانه ها استخراج کرد. بنابراین ، دانشمندان میزان فسفر موجود در دانه ها را از طریق اصلاح ژنتیکی افزایش داده و اسید فیتیک را کاهش دادند. این باعث کاهش اسید فیتیک و افزایش جذب مواد معدنی بدون به خطر انداختن فیزیولوژی گیاه می شود.

ترکیباتی را که جذب مواد مغذی را بهبود می بخشد ، اضافه کنید:

آمینو اسیدها مانند سیستئین جذب آهن و روی را افزایش می دهند ، البته میزان آنها در غذاهای اساسی مانند غلات کمتر از گروه گوشت است. و افزایش کمی در محتوای آن جذب این مواد معدنی را بهبود می بخشد. زیرا این ترکیبات اجزای اصلی گیاهان هستند. افزایش اندک دوز بر فیزیولوژی چنین گیاهانی تأثیر نمی گذارد. با اصلاح ژنتیکی علاوه بر افزایش میزان آمینو اسیدها و پروتئین ها. جذب مواد معدنی مانند آهن و روی نیز افزایش می یابد در این راستا تحقیقات زیادی برای افزایش ریز مغذی های برنج در این محصول انجام شده است. که نیروی اصلی اکثر مردم کشورهای در حال توسعه است.

یکی از آنها افزایش آهن در برنج است. فریتین پروتئینی است که آهن را در گیاهان ، حیوانات و باکتری ها ذخیره می کند ، ژن های فریتین در گیاهانی مانند سویا ، نخود و ذرت توالی یابی شده و ثابت می شود. فریتین در درمان کم خونی موثر است. از طرف دیگر ، جذب فریتین از گیاهان 50 درصد جذب فریتین از حیوانات است. اما آهن سویا بسیار زیستی در دسترس است و به خوبی جذب می شود. به همین دلیل دانشمندان توالی ژن پروتئین سویا را در برنج معرفی کردند. بنابراین ، برنج تولید می شود که جذب آهن بالایی دارد. آنها همچنین ویتامین A را با انتقال ژن ارقام برنج تولید می کنند. این به این دلیل است که آندوسپرم برنج معمولاً کمبود این ویتامین را دارد. این امر باعث می شود برنج دارای جذب آهن بالا و ویتامین A باشد.

جمعیت فقیر

برای جمعیت فقیر غذای اصلی اولین انتخاب است و 40 تا 55 درصد آهن را تأمین می کند. اگر 50 درصد آهن مورد نیاز (مانند برنج بنگلادش) تامین شود ، دو برابر شدن آهن برنج باعث افزایش 50 درصدی آهن و افزایش میزان آهن از برنج غنی از 50 درصد کاهش می یابد.

3 درصد از کم خونی در زنان رخ می دهد. مشخص شد که اثر مکمل آهن در کاهش کم خونی سه برابر برنج GM است ، اما قیمت آن 100 برابر برنج GM است. بنابراین ، تولید محصولات تراریخته و تغذیه مقرون به صرفه و پربار است. خوب در دراز مدت

ترکیبات غیر مغذی:

ترکیبات زیادی در گیاهان وجود دارد که نقش تغذیه ای مشخصی ندارند اما اثرات مفیدی بر سلامتی دارند. همین امر در مورد فیتواسترول ها که به کاهش کلسترول خون کمک می کنند صادق است.در نتیجه میزان دانه های روغنی از طریق اصلاح ژنتیکی افزایش می یابد.

مزایای دیگر بیوتکنولوژی:

با بیوتکنولوژی این امر امکان تولید محصولاتی از غلات ، میوه ها و سبزیجات را فراهم می کند که ماندگاری بیشتری نسبت به سایر محصولات دارند. اصلاح نشده همچنین می تواند برای بهبود طعم ، بافت و طعم برخی از محصولات استفاده شود.

مزایای دیگر بیوتکنولوژی ، شامل کاهش آلرژن و ضد تغذیه اصلی ترین آلرژن غذایی پروتئین است. و راه کاهش واکنش های آلرژیک متوقف کردن سنتز این پروتئین ها است. راه دیگر برای تغییر ساختار پروتئین ها ایجاد واکنش های ایمنی ناخواسته است. این کار به منظور کاهش واکنش های آلرژیک به بادام زمینی ، برنج و گوجه فرنگی انجام شد.ترکیبات سمی مانند سولانین موجود در سیب زمینی نیز با قرار دادن ژن اینورتاز مخمر در سیب زمینی کاهش یافت. نمونه هایی از محصولات ساخته شده با این فناوری عبارتند از روغن کانولا و روغن پنبه دانه که دارای اسید استئاریک بالا هستند. روغن سویا با اسید اولئیک بالا تولید برنج غنی از پروتئین و روغن سویا امگا 3

محصولات اصلاح شده ژنتیکی و تغذیه اصفهان ، متخصص تغذیه

نتیجه:

استفاده از فناوری انتقال و اصلاح ژن این امر باعث می شود محصولات غذایی با ارزش و پرمصرف ویژه تولید شوند. که در حل مشکلات تغذیه ای دنیای امروز بسیار ارزشمند است. کمبود چنین محصولاتی در کشور ما قابل توجه است و تحقیقات در این زمینه مشکلات تغذیه ای کشورهای مختلف را حل می کند.

لازم به ذکر است که هنوز تعداد کمی از مردم در جهان نگران تغییرات ژنتیکی این محصولات هستند و معتقدند جدا از همه اثرات مثبت درک شده ، تغییرات درک شده و اثراتی که در محصولات ایجاد می شود و بعداً نتایج خود را نشان می دهد.


دکتر رضا اطمینانانی

اصفهان ، متخصص تغذیه


دکتر رضا اطمینانانی می تواند با ارائه یک رویکرد اساسی در تغذیه و مصرف و عادات غذایی ، نقش اساسی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی متخصص تغذیه و تغذیه اصفهان کلیک کنید.


مطالب توصیه شده:

منبع غذایی آنتی اکسیدان ها

رابطه تغذیه و خلق و خو

مضرات رژیم های بدون کربوهیدرات

چربی مناسب برای سلامتی



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *