چربی مناسب برای سلامتی


چه نوع چربی سالم است؟

امروزه ما نظرات متفاوت و گاه متناقضی راجع به اینکه کدام نوع چربی برای حفظ سلامتی مناسب است ، مشاهده می کنیم. برخی افراد چربی های حیوانی را در نظر می گیرند. (از دم ذوب شده یا کره آب شده بدست می آید) طبیعی است. گفته می شود که مصرف این نوع چربی از گیاهان سالم تر است. آنها همچنین ناشی از فرآیندهایی هستند که در حین روغن کاری روی دانه انجام می شود. دلیل دیگری که گاهی شنیده می شود قطره روغن نباتی هنگام استفاده چسبناک می شود. ادعاهای مربوط به استفاده از روغن نباتی ناسالم در سرخ کردن بر این باورند که چون روغن روغن روی دم در حین سرخ شدن به سطح گاز نمی چسبد. بنابراین ، نشان می دهد که این نوع چربی سالم تر است ، بنابراین ، در این مقاله از وب سایت دکتر رضا اطمینانانی متخصص تغذیه اصفهان ، ما به طور مختصر در مورد آن صحبت خواهیم کرد. در مورد ساختار روغن ها و چربی هایی که برای حفظ سلامتی مناسب هستند تا بیشتر داشته باشیم داده های افتراقی چربی

مصرف چربی های گیاهی

از سوی دیگر ، متخصصان تغذیه نیز معتقدند که مصرف چربی های گیاهی سالم تر است. این عمدتا به دلیل وجود کلسترول و اسیدهای چرب اشباع در روغن های حیوانی است. که باعث تجمع چربی در عروق می شود همچنین باعث سفت شدن دیواره رگ های خونی می شود. منجر به تصلب شرایین می شود فشار خون بالا و در نهایت بیماری قلبی عروقی. روغن های گیاهی علاوه بر اسیدهای چرب چند غیر اشباع امگا 6 و امگا 3 ، حاوی مقادیر مناسبی از آنتی اکسیدان های طبیعی مانند ویتامین D هستند که به حفظ سلامت مصرف کننده کمک می کند.

مولکول های چربی از ترکیب الکل سه ظرفیتی به نام گلیسرول یا گلیسیرین با یک تا سه اسید چرب تشکیل می شوند. مولکولهای اسید چرب حاوی تعدادی کربن و هیدروژن هستند. اگر الکترون ها بین دو کربن موجود در این مولکول مشترک باشند به آن پیوند معمولی می گویند ، از طرف دیگر ، اگر دو الکترون بین دو کربن مشترک باشند ، پیوند دوگانه نامیده می شود. بنابراین مورد اول وقتی پیوند مضاعفی بین اتمهای کربن در زنجیره اسیدهای چرب وجود نداشته باشد اسیدهای چرب اشباع یا SFA نامیده می شود.

لیست اسیدهای چرب اشباع شده

اگر پیوند مضاعفی بین اتم های کربن در زنجیره اسیدهای چرب وجود داشته باشد بسته به اینکه این اسیدهای چرب دارای یک یا چند پیوند دوگانه باشند ، اسیدهای چرب اشباع (SFA) نامیده می شوند. نام آنها متفاوت خواهد بود. اگر تنها یک پیوند غیر اشباع در ساختار اسیدهای چرب وجود داشته باشد ، آن را اسید چرب غیر اشباع مونو (MUFA) می نامند. اسیدهای چرب اشباع نشده (PUFA) نامیده می شوند.

این بستگی به ساختار اسید چرب و محل پیوندهای دوگانه در آن دارد. اسیدهای چرب امگا 3 یا امگا 9 ممکن است نامگذاری شوند.لازم به ذکر است که سه اسید چرب چند غیراشباع معروف به اولئیک ، لینولئیک و لینولنیک برای بدن ضروری هستند. به عبارت دیگر ، بدن نمی تواند آن را ایجاد کند. اما او به آنها نیاز دارد همانطور که اشاره شد اسیدهای چرب ضروری فقط در مقادیر کافی روغن های گیاهی وجود دارند.

به طور کلی اگر بیش از حد از اسیدهای چرب اشباع شده استفاده می کنید آنها می توانند باعث افزایش غیر طبیعی کلسترول خون شوند. شامل اسید لوریک ، اسید میریستیک و اسید پالمیتیک. باعث کلسترول بالا می شود و آسیب عروقی میریستیک اسید بالاترین قدرت را در ایجاد ضایعات عروقی دارد. به دنبال آن اسید پالمیتیک و اسید لوریک اسید میریستیک معمولاً در کره ، روغن نارگیل یافت می شود. و روغن هسته پالم.اسید پالمیتیک 60 درصد اسیدهای چرب اشباع شده و جب باعث شیوع هایپرکلسترولمی (کلسترول خون بالا) می شود. این اسید چرب در بیشتر چربی های حیوانی یافت می شود.

جایگزینی اسیدهای چرب اشباع شده با اسیدهای چرب اشباع نشده

جایگزینی اسیدهای چرب اشباع شده با اسیدهای چرب اشباع نشده دو پیوندی (مانند لینولئیک اسید ، که یک اسید چرب دو پیوندی 18 کربنی است) و همچنین افزایش مصرف میوه و سبزیجات می تواند از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کند. بنابراین ، نوع اسیدهای چرب موجود در غذای مصرفی بر افزایش چربی خون و کلسترول و ایجاد بیماری های قلبی عروقی تأثیر زیادی می گذارد.

افزایش مصرف اسیدهای چرب اشباع نشده 1 cholesterol 1.4 میلی گرم در دسی لیتر کلسترول را کاهش می دهد. این اسیدهای چرب در روغن های گیاهی ، سس سالاد و مارگارین فراوان است. مطالعات نشان داده است که رژیم مدیترانه ای عود بیماری را کاهش می دهد. 70-50 of از تصلب شرایین مزمن این رژیم حاوی میوه ها ، سبزیجات (هویج ، شلغم ، سیب زمینی ، پیاز ، تربچه) و سبزیجات برگ سبز است. نان و غلات ، ماهی و غذاهای سرشار از لینولئیک اسید. (روغن های کتان و کلزا) و روغن های گیاهی مانند کلزا ، و دانه های آن مانند گردو است.

فرآیند هیدروژناسیون ، به طور گسترده ای در صنعت برای جامد کردن روغن ها و مارگارین استفاده می شود. با این حال ، برخی از اسیدهای ترانس در غذاهای حیوانی (گوشت گاو ، کره ، چربی شیر) وجود دارد ، اما میزان اسیدهای چرب غیر اشباع ترانس در چربی های طبیعی کم است.

مصرف اسیدهای چرب ترانس باعث افزایش کلسترول می شود. این اسیدها از نظر بیولوژیکی مانند اسیدهای چرب اشباع عمل می کنند. در همین حال انرژی اکسید کننده بالا منجر به فساد بیشتر می شود که ناسالم است. توصیه می شود بیش از 2 درصد از کل انرژی دریافتی رژیم غذایی از اسیدهای چرب ترانس تامین نشود. از مصرف پنیرهای گیاهی تولید شده به روشهای سنتی باید اجتناب شود.

چربی مناسب برای سلامتی ، اصفهان ، متخصص تغذیه

محتوای چربی در غذا:

چاقی با مصرف چربی ارتباط دارد و بر عوامل خطر متعددی برای بیماری های قلبی عروقی تأثیر می گذارد. از جمله بیماری عروق وقتی چربی رژیم غذایی کاهش می یابد بر سطح تری گلیسیرید و کلسترول نیز تأثیر می گذارد. البته رژیم غذایی بسیار کم چرب که کمتر از 20 درصد از کل کالری چربی را تأمین می کند ، سطح کلسترول خون را به میزان قابل توجهی کاهش نمی دهد ، بنابراین توصیه اساسی این است که کمتر از 30 درصد کالری خود را در روز مصرف کنید. و باید کمتر از 7 درصد رژیم غذایی چربی اشباع باشد. و چربی باقیمانده باید غیر اشباع باشد ، به ویژه غیر ترانس و امگا 3.


دکتر رضا اطمینانانی

اصفهان ، متخصص تغذیه


دکتر رضا اطمینانانی می تواند با ارائه یک رویکرد اساسی در تغذیه و مصرف و عادات غذایی ، نقش اساسی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی متخصص تغذیه و تغذیه اصفهان کلیک کنید.


محتوای توصیه شده:

استراتژی های کنترل گرسنگی

راهنمای خرید لبنیات

منبع غذایی آنتی اکسیدان ها

رابطه تغذیه و خلق و خو

مضرات رژیم های بدون کربوهیدرات



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *