چه نوع برنجی سالم تر است؟


حداقل ده ها نوع مختلف برنج در فروشگاه مواد غذایی موجود است: دانه بلند ، دانه کوتاه ، سفید ، قهوه ای ، باسماتی ، فوری ، تبدیل شده-عجب! کدام یک بهتر است؟

یک ظرف برنج بپزید

تفاوت های زیادی بین انواع مختلف برنج وجود دارد. از نظر زمان پخت و بافت برنج پخته شده ، بنابراین اگر با دستور غذا می پزید. مهم است که به نوع برنجی که دستور غذا می خواهد توجه کنید. روی آوردن به نوع دیگری از برنج می تواند واقعاً طرز تهیه دستور را تغییر دهد. که همیشه راه خوبی نیست

انواع مختلف برنج

انواع مختلف برنج عبارتند از:


  • برنج دانه کوتاه دارای نشاسته زیادی است و نرم و چسبناک پخته می شود و برای سوشی ، پائلا و ریزوتو استفاده می شود.
  • برنج دانه بلند نشاسته کمتری دارد. دانه های پخته شده خشک هستند و بیشتر جدا می شوند. اغلب از آنها در پلوها یا غذاهای سنگین استفاده می شود.
  • دانه های متوسط ​​، همانطور که انتظار داشتید ، در جایی بین آنها قرار داشت.
  • یاسمن و باسماتی از انواع بذر بلند هستند که به دلیل طعم متمایز آنها کشت شده اند. آنها اغلب در غذاهای هندی و آسیایی ظاهر می شوند.

همه این انواع برنج به صورت برنج سفید یا قهوه ای ، در هر مورد قهوه ای به عنوان دانه کامل موجود است. در حالی که برنج سفید آسیاب می شود تا جوانه و سبوس از بین برود برنج قهوه ای نسبت به برنج سفید نشخوارکننده و معطرتر است. و پخت آن دو برابر زمان می برد

اما ما هنوز کار را تمام نکرده ایم!

همچنین انواع غلات را خواهید دید که سفید یا قهوه ای نیستند اما قرمز هستند. بنفش یا سیاه این یک برنج خاص است که حاوی رنگدانه ای به نام آنتوسیانین است.

و در نهایت ، شما همچنین می توانید برنج فوری یا برنج تبدیل شده خریداری کنید. هر دو تا حدی پخته و سپس خشک می شوند. اگر از برنج فرآوری شده استفاده می کنید رعایت دستورالعمل های آماده سازی روی بسته مهم است.

این مقاله ای است که بیشتر در مورد خواص آشپزی و استفاده از انواع مختلف برنج صحبت می کند ، اما در مورد تغذیه چطور؟

تفاوت های تغذیه ای برنج چیست؟

زیرا برنج قهوه ای هم جوانه و هم سبوس دانه برنج را حفظ می کند. بنابراین از نظر منیزیم و سایر مواد معدنی بیشتر است و فیبر بیشتری نیز دارد. به عنوان مثال ، نصف فنجان برنج سفید دانه بلند کمتر از 1 گرم فیبر دارد ، در حالی که نصف فنجان برنج قهوه ای 1.5 گرم فیبر دارد. شما روزانه بین 25 تا 30 گرم فیبر مصرف می کنید.

اگرچه تمام برنج نسبتاً کم چرب است. اما برنج قهوه ای به دلیل چربی موجود در جوانه کمی بیشتر است. همه انواع برنج به همان میزان پروتئین یا 2-3 گرم در هر وعده را ارائه می دهند.

با این حال ، برنج سیاه و قرمز هر دو پاداشهای اضافی تغذیه ای را ارائه می دهند. آنتوسیانین ، رنگدانه ای است که رنگ شدید این نوع برنج را ایجاد می کند. این یک آنتی اکسیدان قوی است.

میزان کالری انواع مختلف برنج از 90 کالری (برای باسماتی) تا 135 (برای برنج سفید دانه کوتاه) متغیر است.بیشتر این کالری از کربوهیدرات یا نشاسته تامین می شود.

(در اینجا یک نمودار مقایسه دقیق برای تغذیه انواع رایج برنج وجود دارد.)

برنج چگونه بر قند خون تأثیر می گذارد؟

به عنوان یک قاعده کلی ، بار برنج قهوه ای کمتر از برنج سفید است. اما عوامل دیگری نیز وجود دارد. مشارکت کنید برنج دانه بلند قند خون پایین تری نسبت به برنج دانه کوتاه دارد. در میان برنج دانه بلند به نظر می رسد که باسماتی کمترین میزان قند خون را دارد ، بنابراین از نظر بار قند خون. بهترین انتخاب برنج باسماتی قهوه ای است. با برنج سفید دانه کوتاه در انتهای دیگر طیف.

اما به خاطر داشته باشید که پاسخ قند خون به غذا در افراد مختلف بسیار متفاوت است. و جدول شاخص قند خون از آزمایشات بر روی تعداد نسبتاً کمی از افراد تهیه شده است ، بنابراین ممکن است ارزش آنها محدود باشد.

یکی دیگر از عواملی که بر میزان قند خون تأثیر می گذارد نشاسته مقاوم است. وقتی برنج پخته و سرد می شود مقداری از نشاسته به نشاسته ضد هضم تبدیل می شود و به جای آن به عنوان فیبر عمل می کند. نشاسته مقاوم اثر گلایسمیک کمتری دارد در نتیجه برنج بخارپز یا تبدیل شده دارای بار گلیسمی کمتری نسبت به برنج تازه پخته شده است.

اما قبل از شروع به وسواس در مورد اینکه آیا برنج باسماتی سفید برنج برنج دانه کوتاه قهوه ای برتری دارد یا خیر؟ یا برنج دانه کوتاه یخچال دار قند خون را بالاتر یا پایین تر از دانه بلند تازه پخته می کند؟ ما باید این تفاوت ها را از منظر در نظر بگیریم. اگرچه برخی از انواع برنج میزان قند خون پایین تری نسبت به سایر انواع برنج دارند. اما هیچ برنجی را نمی توان به عنوان غذای دارای قند پایین طبقه بندی کرد.

در واقع میزان برنجی که می خورید بیشتر از نوع آن بر قند خون شما تأثیر می گذارد. به همین دلیل مهم است که به نسبت – بدون توجه به نوع رژیم غذایی که دارید ، ورزش کنید. یک وعده برنج پخته شده نصف فنجان یا تقریباً به اندازه یک قاشق بستنی است.

چه نوع برنجی باید بخورید؟

اگرچه برنج قهوه ای مغذی تر از برنج سفید است و سطح قند خون پایین تری دارد. اما جویدن سنگین تر و راحت تر است. و این ممکن است همیشه آن چیزی نباشد که شما می خواهید. من به این شکل نگاه می کنم: هرچه بیشتر بخورید ، بیشتر می خورید. هرچه بیشتر از خوردن برنج قهوه ای سود ببرید. حداقل در اکثر مواقع اما اگر گهگاه یا به مقدار کم برنج می خورید. تفاوت تغذیه ای بین برنج سفید و قهوه ای آنقدر بزرگ نیست که نگران آن باشیم.

آیا برنج وحشی سالم است؟

اگر به دنبال برنج مغذی تری هستید ممکن است بخواهید هر از گاهی برنج وحشی را به مخلوط اضافه کنید. من قبلاً به آن اشاره نکردم ، زیرا اگرچه خویشاوند نزدیک گیاه شناسی برنج است (هر دو گونه علفی هستند) ، اما برنج وحشی کاملاً متفاوت است. شاید این طعم کمی اکتسابی باشد. (سپس دوباره (این چیزی است که بسیاری از مردم در مورد برنج قهوه ای احساس می کنند!) این دانه دارای پوسته خارجی جویدنی و دانه داخلی نرم است و طعم کمی سبزی دارد. برای من ، بین نشاسته و سبزی در نیمه راه است.

مواد مغذی موجود در برنج وحشی

در مقایسه با برنج قهوه ای برنج وحشی سرشار از پروتئین و کربوهیدرات کمتری است. این بدان معناست که بار گلیسمیک به میزان قابل توجهی کمتر است. آنها همچنین دارای ویتامین A و اسید فولیک هستند. اما مواد معدنی آن زیاد نیست و اگرچه میزان کل چربی نسبتاً کم است اما برنج وحشی منبع خوبی از امگا 3 و نسبت خوب امگا 3 به امگا 6 است که در این مقاله اخیر به آن پرداخته ام.

برای کسانی که دوست دارند کمی مسائل را با هم قاطی کنند برنج وحشی یک جایگزین جالب و مغذی برای برنج ساده است. اما به جای استفاده از آن به جای برنج ساده توصیه می کنیم فرمول های ویژه ما را برای منحصر به فرد ترین ویژگی ها امتحان کنید. در اینجا پیوندهایی با دستور العمل های برنج وحشی برای شروع وجود دارد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *