غذاهای دودی پرخطر ، اصفهان ، متخصص تغذیه


غذای دودی ؛ خوشمزه ولی خطرناک

خطر استفاده از 50 گرم سوسیس دودی معادل مصرف یک بسته سیگار یا تنفس در هوای شهر به مدت 4 روز است. خطر غذاهای دودی

سیگار کشیدن فرآیندی است که طی آن غذا به مدت طولانی پخته ، مزه دار می شود و ذخیره می شود. در جریان غذا باید در معرض دود قرار گیرد. (معمولاً دود ناشی از سوختن هیزم است) در بخور گرم غذاها برای تغذیه غذاهای خام مانند گوشت یا ماهی چند ساعت در معرض دود قرار می گیرند. در طی این فرآیند کاملاً رسیده است. در سیگار کشیدن سرد غذا باید به مدت طولانی در معرض دود قرار گیرد. گاهی اوقات می تواند تا چند روز طول بکشد. برای نگهداری طولانی مدت یا طعم دهنده این روش معمولاً برای گوشت یا ماهی استفاده می شود ، اما گاهی پنیر ، سبزیجات و میوه ها به این شکل دود می شوند ، گاهی مواد معطر به سوخت مورد استفاده برای دود غذا اضافه می شود.

سیگار کشیدن در نقاط مختلف جهان

در چین از برنج خام ، شکر و چای برای سیگار کشیدن استفاده می شود. این مواد زیر تابه قرار می گیرند. سپس گوشت یا غذای دیگر را در تابه ریخته و غذا را کمی دود می کنید ، حتی اگر غذا دودی باشد. اما عطر مخلوط برنج و چای

در اروپا ، بلوط اغلب برای دود گوشت و ماهی استفاده می شود. اما در حال حاضر چوب بلوط اغلب در بخور غذا استفاده می شود.

در آمریکای شمالی علاوه بر بلوط و گردو از گردو نیز استفاده می شود.البته گاهی چوب درختان میوه مانند گیلاس یا آلو. برای سیگار کشیدن نیز می توان از آن استفاده کرد.

در گذشته ، ساختمان خاصی در مزارع کشورهای غربی وجود داشت به نام خانه دود. سپس آن را دودی می کردند و سپس این گوشت ها را نگهداری می کردند.

امروزه در روشهای جدید و صنعتی از دود مایع استفاده می شود که با تقطیر ، تصفیه و غلظت دود معمولی به دست می آید که عوارض جانبی کمتری دارد.

خطرات غذاهای دودی پرخطر

فرآیند سیگار کشیدن از رشد باکتری ها جلوگیری کرده و تجزیه چربی های موجود در محصول را کند می کند. اما برعکس تاکنون صدها ترکیب سمی در دود شناسایی شده است که برای سلامتی انسان مضر است و در برخی موارد حتی ممکن است حاوی مواد سرطان زا باشد. ثابت شده است که

برخی از مواد موجود در دود مشابه سموم موجود در دود سیگار است. این مواد می توانند با تحریک دستگاه گوارش و افزایش خطر ابتلا به برخی سرطان ها مانند سرطان معده و روده ، تأثیرات جدی بر سلامت انسان داشته باشند. جالب است بدانید خطر استفاده از 50 گرم سوسیس دودی معادل مصرف یک بسته سیگار یا استنشاق هوای آلوده به مدت 4 روز در شهر است.

سیگار کشیدن در شرایط کنترل نشده باعث تولید هیدروکربن های حلقوی مانند آنتراسن می شود که سمی و سرطان زا هستند. و به محصولات دودی این مشکل در محصولات سنتی تولید شده خارج از نظارت بهداشتی شایع است.

مونوکسید کربن حاصل از سوخت چوب با هموگلوبین و میوگلوبین خون موجود در محصول ترکیب شده و رنگ خاصی از محصول دودی را ایجاد می کند. مونوکسید کربن محتوای میکروبی هوازی را در محصول نهایی کاهش می دهد و اکسیداسیون لیپیدها را کند می کند.از طرف دیگر مونوکسید کربن با تحریک میکروب های تولید کننده هیستامین ، میزان هیستامین موجود در محصول را افزایش می دهد. و ممکن است باعث واکنشهای آلرژیک یا واکنشهای آلرژیک در مصرف کنندگان شود


بیشتر بدانید: خطرات قند را بررسی کنید.


فرآیند دود باعث ایجاد ترکیبات پراکسید در سطح محصولات گوشتی می شود. این امر خطر سرطان زایی محصول را افزایش می دهد. سیگار کشیدن گوشت و ماهی نیز احتمال فعالیت لیستریا مونوسیتوژنز را در محصولات افزایش می دهد.این باکتری یکی از عوامل مسمومیت غذایی است. ممکن است علائم شدیدی را در نوزادان ، سالمندان و سایر افراد آسیب پذیر ایجاد کند.

علاوه بر خطرات ذکر شده در بسیاری از موارد مواد اولیه گوشت نیز برای سیگار کشیدن استفاده می شود. حاوی آلاینده ها و ترکیبات عمده ناشی از فساد مواد غذایی است. از آنجا که در فرایند سیگار کشیدن طعم غذا تغییر می کند ، تشخیص فساد مواد غذایی در ابتدا دشوار است و این ویژگی برای سود و تقلب در غذا اساسی است.

در میان محصولات دودی سوسیس و کالباس بیشترین تهدید را برای سلامت مصرف کنندگان به همراه دارد. به دلیل مصرف نادرست در جوامع مختلف آنچه مسلم است این است که چنین محصولاتی حاوی نیترات بیشتری هستند. (که در بدن تمایل به تبدیل به نیتروزامین دارد) نسبت به سوسیس معمولی. مصرف چنین محصولاتی خطر ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ را افزایش می دهد. سرطان معده در اروپای شرقی و ایسلند بسیار شایع است. که مصرف گسترده ای از این قبیل محصولات دارد تحقیقات نشان داده است که خطر ابتلا به همه بیماریها از مصرف محصولات دودی برابر با خطر بیماریهای ناشی از مصرف زیاد چربی اشباع شده است.

غذاهای دودی پرخطر ، اصفهان ، متخصص تغذیه

نصیحت

1- اگر دوست دارید گوشت دودی یا نمک های شور مصرف کنید. فقط گاهی اوقات و در مقادیر کم استفاده کنید. زیرا این محصولات به تدریج بر بدن تأثیر منفی می گذارد از مصرف یکبار یا طولانی مدت اجتناب کنید.

2- هنگام استفاده از محصولات دودی مانند ماهی ، گوشت ، سوسیس و کالباس ، از مقدار زیادی نمک استفاده کنید. بنابراین ، مصرف این محصولات برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند توصیه نمی شود.

افرادی که از میگرن رنج می برند باید از خوردن گوشت دودی خودداری کنند. زیرا این غذاها حاوی تیرامین هستند. می تواند باعث این نوع سردرد شود.


دکتر رضا اطمینانانی

اصفهان ، متخصص تغذیه


دکتر رضا اطمینانانی می تواند با ارائه یک رویکرد اساسی در تغذیه و مصرف و عادات غذایی ، نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی متخصص تغذیه و تغذیه اصفهان کلیک کنید.


مطالب توصیه شده:

مضرات رژیم های بدون کربوهیدرات

چربی مناسب برای حفظ سلامتی

محصولات اصلاح شده ژنتیکی و تغذیه

خطرات مواد قندی را بررسی کنید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *